Tips & Tricks van een familierechter

Login om alle onderdelen te bekijken

Studiebelasting: 1 uur

Register

1 punt

Register

1 punt

Info

Datum/Tijdstip Locatie
Permanent beschikbaar Digitale leeromgeving

Overzicht

Hoe richt je een processtuk optimaal in? Waaraan moet je denken bij het indienen van processtukken? Wat doe je als de wederpartij op zitting nog met stukken komt? Hoe bereid je je goed voor op een zitting? Hoe handel je op zitting om het beste resultaat voor je client te behalen?

Tijdens deze cursus voor familierechtadvocaten geeft familierechter Tim Hermans tips en tricks over deze onderwerpen. Voordat Tim familierechter werd, was hij zelf jarenlang familierechtadvocaat, dus hij is uitstekend op de hoogte van de dilemma's waar een familierechtadvocaat mee kan worstelen in een procedure.

In dit webinar wordt ook aandacht besteed aan uiteenlopende onderwerpen, zoals de informele rechtsingang van een kind, de beslisruimte bij alimentatie en wie is nu belanghebbende in een procedure en waarom is dat van belang.


Programma

In dit Webinar komt onder meer het volgende aan bod:

  • Aandachtspunten bij het opstellen van processtukken zoals: welke informatie neem je op in een processtuk, hoe bied je bewijs aan en hoe vraag je met succes een proceskostenveroordeling.
  • Je houding op zitting zoals: welke houding heeft het meest succes, hoe krijg je meer spreektijd, wat is nu eigenlijk de rol van de griffier, hoe krijg je een voorlopig oordeel.
  • Diverse inhoudelijke onderwerpen, zoals:hoe gaat de rechter om met een ouderschapsplan, wat indien een kind meerderjarig wordt tijdens de procedure en wat kun je doen als de wederpartij niet over de brug komt met de benodigde financiële stukken.

Controlevragen NOvA

Om een certificaat van deelname aan het webinar te bemachtigen dien je, na het invullen van het evaluatieformulier, een tweetal controlevragen te beantwoorden. De vragen komen na het invullen van het evaluatieformulier automatisch in beeld.

Na beantwoording van de vragen ontvang je van ons in een separate mail het certificaat. Het certificaat kun je gebruiken om op eigen gelegenheid PO-punten bij de NOvA aan te vragen.


Docent

Auteur: Mr. T. Hermans
Docent bij Educatie-Online
Rechter bij rechtbank Gelderland, cluster Familie- en Jeugdrecht

Geïnteresseerd?

De kosten voor deze opleiding zijn € 75,00 (excl. BTW).