De rechtsbescherming bij de schriftelijke aanwijzing

Login om alle onderdelen te bekijken

Studiebelasting: 1 uur

Register

1 punt

Register

1 punt

Info

Datum/Tijdstip Locatie
Permanent beschikbaar Digitale leeromgeving

Overzicht

In het kader van een ondertoezichtstelling is de gecertificeerde instelling (GI) bevoegd een schriftelijke aanwijzing te geven, om de betrokken te bewegen om mee te werken aan de uitvoering van de ondertoezichtstelling. Dat kan ingrijpende gevolgen hebben voor het persoonlijk leven van ouders en kinderen en daarom worden hieraan hoge eisen gesteld.

Docente Laura Goei, in het dagelijks leven senior jurist bij Stichting Jeugdbescherming west, geeft een kijkje in de keuken van de gecertificeerde instelling. Hoe verloopt het proces van het geven van een schriftelijke aanwijzing en welke overwegingen spelen een rol?


Programma

In dit webinar komt de rechtsbescherming bij de schriftelijke aanwijzing aan de orde. Daarbij zal ook de rol van de advocaat aan de orde komen. Welke acties zijn mogelijk en op welke gronden?

  • Welke juridische mogelijkheden zijn er om een schriftelijke aanwijzing te laten toetsen of te laten bekrachtigen door de kinderrechter?
  • Wordt bij de schriftelijke aanwijzing vaak een dwangmiddel ingezet en heeft dit wel effect?
  • Wat is de verhouding van de schriftelijke aanwijzing met andere juridische instrumenten van de GI, zoals de geschillenregeling, de gedeeltelijke gezagsoverheveling en de vervangende toestemming medische behandeling?

Controlevragen NOvA

Om een certificaat van deelname aan het webinar te bemachtigen dien je, na het invullen van het evaluatieformulier, een tweetal controlevragen te beantwoorden. De vragen komen na het invullen van het evaluatieformulier automatisch in beeld.

Na beantwoording van de vragen ontvang je van ons in een separate mail het certificaat. Het certificaat kun je gebruiken om op eigen gelegenheid PO-punten bij de NOvA aan te vragen.


Docent


Mr. Laura Goei
Docent bij Educatie-Online
Senior jurist bij Stichting Jeugdbescherming west
Redacteur Jeugdbescherming/Jeugdwet bij de Kennisbank Familierecht
Docent/adviseur bij JBX

Geïnteresseerd?

De kosten voor deze opleiding zijn € 75,00 (excl. BTW).