Actualiteiten alimentatierecht I

Login om alle onderdelen te bekijken

Studiebelasting: 1 uur

Register

1 punt

Register

1 punt

Info

Datum/Tijdstip Locatie
Permanent beschikbaar
Te verwachten vanaf 12-12-2023
Digitale leeromgeving

Overzicht

Het zal niemand zijn ontgaan: per januari 2023 is nu ook voor de partneralimentatie de forfaitaire benadering ingevoerd. Hoe wordt die toegepast? Welke ontwikkelingen zijn zichtbaar in de jurisprudentie?
Ook zal stil worden gestaan bij het Rapport Alimentatienormen 2024. Rob zal de inhoudelijke en - naar te verwachten ingrijpende - tekstuele wijzigingen toelichten.

Wat moet je weten om jouw cliënten goed te kunnen informeren en/of adviseren als professional? Na het volgen van dit webinar is je kennis van het alimentatierecht weer helemaal up to date.

Uiteraard wordt op voorhand aan de deelnemers een syllabus verstrekt met relevante jurisprudentie en artikelen.


Programma

In dit Webinar zal de forfaitaire benadering van de partneralimentatie centraal staan. Aan de hand van rekenvoorbeelden wordt de toepassing toegelicht. Hoe pakt dit uit in de praktijk? Rob zal de recente jurisprudentie daarover behandelen.
Vervolgens zal stil worden gestaan bij het Rapport Alimentatienormen. Er is namelijk naar verluidt een grote tekstuele update op til; Rob zal je daarin wegwijs maken. En wat zijn de inhoudelijke aanpassingen voor 2024? Wat moet je weten om ook in 2024 zo goed mogelijk beslagen ten ijs te verschijnen?


Docent


Mr. Rob van Coolwijk
Redacteur en docent bij Educatie-Online
Familierecht­advocaat en vFAS-scheidingsmediator bij SCG Advocaten
Hoofdredacteur bij de Kennisbank Familierecht


Geïnteresseerd?

De kosten voor deze opleiding zijn € 75,00 (excl. BTW).